Archive for december 3rd, 2009

Klik op de titel 'fotoalbum' om de foto's te bekijken.

1 en 2 december

Foto's genomen tijdens de DB Cursus op 1 en 2 december 2009 in Doetinchem. Lokatie: Hotel Villa Ruimzicht Doetinchem Georganiseerd door Bureau Kalden MZ

Wat zijn wij?

Een kleinschalig onafhankelijk en klantgericht instituut dat reeds vele jaren op basis van kwaliteit zijn bestaansrecht in de top van de branche heeft bewezen, getuige de uitkomsten van periodiek extern kwaliteitsonderzoek.
In onze visie is een werkwijze waarin directies en ondernemingsraad samen werken het meest effectief, ieder daarbij met behoud van zijn eigen verantwoordelijkheid. Zowel onze eigen ervaringen als onderzoek in de praktijk bevestigen dit. Voor ons is dat reden waarom wij – als daartoe aanleiding bestaat – voor kortere of langere tijd de aanwezigheid van de directie en of andere MT-leden tijdens de cursus aanbevelen. Een cursus is vaak een goede gelegenheid en plaats om buiten de drukte van alle dag zaken met elkaar te doen. Wij werken snel en accuraat, luisteren goed naar onze klanten en doen wat we beloven!

WEBSITE

Wat doen wij voor de OR?

Wij verzorgen op professionele wijze cursussen en advieswerkzaamheden voor Ondernemingsraden. Cursussen kunnen zijn gericht op kennisoverdracht en op vaardigheidsontwikkeling, afhankelijk van uw wensen. Op uw verzoek doen we dat in elke plaats in Nederland of daarbuiten. Ons streven is om met elke bij ons geschoolde en getrainde OR een langdurige samenwerkingsrelatie aan te gaan. De voordelen die hieruit voortvloeien mogen duidelijk zijn. De cursusleider of trainer leert uw bedrijf, dienst of instelling goed kennen. Hij of zij houdt in overleg met u en door toezending van verslaglegging en notities de ontwikkelingen en veranderingen in uw organisatie bij. Zodoende is de trainer in staat om maatwerk te leveren, goed mee te denken over uw opleidingsbehoeften en het in overleg met u samen te stellen programma. Advieswerkzaamheden zijn gericht op alle andere zaken die met het werk van ondernemingsraden te maken hebben. Ook in geval van eventuele conflicten blijkt de langjarige samenwerkingsrelatie met werkgevers en werknemers heilzaam te werken. Wij mochten heel wat keren een vastgelopen overleg weer helpen vlottrekken.

Wat mag de OR van ons verwachten?

Een heldere, praktische visie op het werk van de Ondernemingsraad, kwalitatief hoogwaardige cursussen, trainingen en advieswerk toegesneden op uw organisatie! Ook het leiden van vervolgbijeenkomsten voor de “vertaling” naar uw organisatie hoort daarbij. Verder het vervullen van administratieve formaliteiten om namens u subsidie te verkrijgen. Het – op basis van uw aanwijzingen – zoeken en regelen van een accommodatie waar de cursus kan worden gehouden. Bij de bemiddeling voor accommodatie hebben wij overigens geen financiële belangen.

Waarin onderscheiden wij ons?

  • Wij zijn een instituut met ervaren opleiders en trainers die voor een uitermate gunstige prijs een topprestatie leveren. Bij ons ontvangt u van tevoren een heldere prijsberekening, die achteraf geen vervelende verrassingen kan opleveren.
  • Gratis telefonische dienstverlening na afloop van de cursus als u nieuwe vragen, uitdagingen of problemen wordt geconfronteerd, waarvan u mag verwachten dat deze door ons eenvoudig te behandelen of te beantwoorden zijn.
  • Een netwerk van diverse specialisten en gekwalificeerde adviseurs is aan ons bureau verbonden voor inschakeling bij uiteenlopende kwesties waarvoor een ondernemingsraad in de praktijk komt te staan.
  • Wij organiseren één keer per twee jaar een Klantendag over een interessant thema. Deelname aan deze dag is gratis voor onze klanten.
  • Door onze Stichting Goede doelen van Bureau Kalden BV, die zich bezig houdt met het verlenen van hulp aan concrete projecten voor mensen in nood in ontwikkelingsgebieden. Wij hebben ons verplicht om bij een batig saldo van de exploitatie jaarlijks een percentage hiervan over te maken aan deze stichting. Het stichtingsbestuur is samengesteld uit klanten. Het zijn eveneens alleen klanten van ons instituut die een aanvraag voor bestedingen kunnen indienen bij het bestuur van deze stichting, Postbus 83, 7050 AB Varsseveld.

Samen werkt medezeggenschap!

In onze visie is een samenwerking tussen bestuurder en ondernemingsraad voor beiden het meest effectief. Belangrijk daarbij is zinvol en doeltreffend overleg gebaseerd op wederzijds begrip en respect. Wij bieden concrete mogelijkheden om dit in samenwerking met uw bestuurder te realiseren.

Welkom Bestuurders!

U bent beland op de website voor leden van een Ondernemingsraad die zitting hebben in een Dagelijks Bestuur.

Op deze website kunt U werken aan uw netwerken en het vergroten daarvan. u kunt andere DB leden vragen om hun ervaringen en oplossingen bij de diverse vraagstukken die in hun Db misschien al wel zijn behandeld of opgelost. We hoeven niet allemaal het wiel opnieuw uit te vinden dus laten we bouwen op de fundering die anderen al hebben gelegd.

Uw input is van harte welkom bij het plaatsen van informatie over en voor het DB werk. Ook uw adviezen over geschikte vergader en cursuslocaties is van harte welkom.

René Varenkamp
Website beheerder
Voorzitter OndernemingsRaad CTSN Group

Cursusdata
december 2009
M D W D V Z Z
 123456
78910111213
14151617181920
21222324252627
28293031  
Handige Links